Back-up & Beveiliging

Gecertificeerde, krachtige online backup software

Back-up software

A&A Capacity biedt gecertificeerde, krachtige online back-up software die alle moderne besturingssystemen ondersteunt. Met A&A Capacity back-up software is het mogelijk uw bestanden 24 uur per dag van een back-up te voorzien. U hebt alleen de back-up software en een internetverbinding nodig. Met onze online back-up software is het ook mogelijk om uw back-ups dagelijks lokaal weg te schrijven.

Beveiligde verbinding en opslag

Uw bestanden worden door onze software met behulp van encryptie versleuteld, nog voordat de bestanden over een beveiligde verbinding naar onze back-up servers verstuurd worden. Dit betekent dat niemand in staat zal zijn om uw bestanden in te zien (ook onze medewerkers niet). Een veilige verbinding is bovendien noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van de AVG-wetgeving.

Geografisch gescheiden opslag

Onze servers zijn zo ingericht dat bestanden altijd tegelijkertijd op minimaal 2 harde schijven opgeslagen worden. Indien 1 harde schijf kapot gaat, zijn uw bestanden nog steeds volledig beschikbaar. Uiteraard zijn er ook oplossingen getroffen als bijvoorbeeld de hele server of beide harde schijven kapot gaan.

Nadat de versleutelde bestanden op een van onze servers aankomen, wordt automatisch een kopie van deze bestanden naar een van onze andere servers verstuurd. Deze zogenaamde replicatieservers bevinden zich op een geografisch gescheiden locatie, zoals bovenstaand plaatje illustreert. Deze maatregelen zorgen ervoor dat u de zekerheid hebt dat uw data altijd voor u beschikbaar is.

Belasting van uw internetaansluiting

De eerste grote back-up wordt op uw locatie op een extern medium opgeslagen. Deze wordt door onze specialist op de back-up server opgeslagen. Daarna worden alleen de gewijzigde bestanden en/of wijzigingen binnen een bestand via internet verstuurd, zodat uw internetverbinding niet onnodig zwaar belast wordt.

Herstelprocedure

Het herstellen van uw bestanden kan op diverse manieren. Zo kan uw data direct vanuit de back-up software hersteld worden. Daarnaast is het mogelijk om via een speciale website uw bestanden terug te zetten. Tot slot kan een van onze specialisten bij calamiteiten de volledige data bij u op locatie terugplaatsen.

Onze overige ICT-oplossingen:

Vrijblijvend ICT-advies

Wilt u meer informatie? Vraag dan een vrijblijvend advies aan.
Wij zullen altijd eerst uitgebreid met u overleggen over uw wensen en mogelijkheden.

Overige diensten:

Private & Public Cloud

Softwarerealisatie

IP-Telefonie (VoIP)

(Web)design & Marketing