Waarom u Internet Explorer niet meer zou moeten gebruiken
8 maart 2019 

Waarom u Internet Explorer niet meer zou moeten gebruiken

Internet Explorer gaat met pensioen. Na jaren van trouwe dienst bij Microsoft is de browser nu toch aan het afbouwen. Moderne browsers hebben de technologie van Internet Explorer al lang en breed ingehaald en Microsoft is gestopt met het geven van ondersteuning. Ontwikkelaars houden met testen nu al geen rekening meer met de verouderde browser.

Die gevolgen zijn nu al merkbaar

Wellicht hebt u al gezien dat webpagina’s er in Internet Explorer anders uitzien dan op moderne browsers. De grootte van de tekst verschilt, de ruimte tussen onderdelen wordt anders weergegeven of niet alle opmaak wordt getoond. De uitstraling van de webpagina wordt er meestal niet fraaier op. Dit is bijvoorbeeld een deel van onze homepagina in Internet Explorer:

En zo ziet hetzelfde onderdeel eruit in Google Chrome:

U ziet dat de tekst beter is verdeeld over de ruimte in het tweede voorbeeld. Ook de afbeelding is meer in verhouding met de tekst.

Afscheid

Zelfs Microsoft raadt aan de verouderde browser niet meer te gebruiken. Het is echt tijd om afscheid te nemen van Internet Explorer en hem zijn welverdiende rust te gunnen. Ook A&A Capacity ontwikkelt en test alleen nog voor en in moderne browsers, tenzij op expliciet verzoek.

Alternatieven

Browsers waarin websites wel goed werken zijn bijvoorbeeld:

  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Apple Safari

Met één van de bovenstaande browsers kunt u ervan uitgaan dat de websites die u bekijkt zo optimaal mogelijk worden weergegeven.

floris
Door

floris

op 3 December 2020

Ik dacht juist dat Internet Explorer werd omgebouwd tot Microsoft Edge. Zijn die twee browsers niet hetzelfde? Ik gebruik Microsoft Edge en geef eerlijk toe dat het veel beter werkt dan Internet Explorer.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down