Tijdwinst door strakke ICT

Minstens vijf uur per week per medewerker tijdwinst door een strakke ICT!

Begin december kwam het in het nieuws: de ‘productiviteitsparadox’. Bedrijven verliezen tot wel vijf uur per week per medewerker doordat hun ICT niet goed functioneert, terwijl het de bedoeling is dat ICT tijdwinst oplevert. Echt nieuws was het eigenlijk niet, want hoe vaak hoor je bijvoorbeeld niet als je belt met een bedrijf: “Momentje hoor, mijn systeem is traag vandaag. Of: de computer loopt vast, even opnieuw opstarten.”

Hoe komt dat eigenlijk, dat bedrijven te kampen hebben met niet goed functionerende ICT? Is het, zoals soms gekscherend wordt gezegd, inherent aan ICT, dat hard- en/of software het regelmatig laat afweten? Nee, dat is helemaal niet nodig.

Vrijwel alle bedrijven zijn tegenwoordig afhankelijk van ICT. Er wordt veel geld in geïnvesteerd. Maar meestal is er in het bedrijf niet voldoende kennis aanwezig om alle toepassingen up-to-date en veilig te houden. Daarom is het niet alleen belangrijk om de juiste hard- en software te laten ontwikkelen en installeren, maar net zo belangrijk om goede afspraken te maken over het onderhoud. In de praktijk is het nu meestal zo dat wordt gekozen voor ad-hoc-oplossingen, als zich vragen of problemen voordoen. Uiteindelijk zorgen achterstallig onderhoud en ondeskundige oplossingen er dan voor dat het bedrijfsproces behoorlijk verstoord raakt. Met veel tijdverlies tot gevolg. Om maar te zwijgen over stress en ergernis en onvrede bij klanten.

Een goede beveiliging en professioneel beheer van het systeemnetwerk en de software en goed functionerende hardware zijn essentieel. Daarom beginnen wij van A&A Capacity altijd met een grondig voorgesprek en een inventarisatie van de wensen en eisen. Wij geven een garantie af op ons advies. Mocht de ICT die wij installeren niet voldoen, dan lossen wij dat kosteloos op. En we gaan net zo lang door tot alles perfect functioneert. Onze tarieven zijn erop gebaseerd, dat wij een echte partner willen zijn voor het mkb en zo min mogelijk drempels willen opwerpen om contact met ons op te nemen.

Als je investeert in ICT, dan moet het doen wat je wilt dat het doet. Als ICT-leverancier moet je garant staan voor ICT die bijdraagt aan de efficiëntie en die veilig en stabiel is. En voor ICT die tijdwinst oplevert. Die vijf uur per week per medewerker kunnen we echt terugwinnen. En waarschijnlijk wel meer.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...