Zo werkt het bij A&A Capacity

Ons bedrijfskapitaal loopt elke dag om half 6 de deur uit. 

En gelukkig de volgende ochtend om half 9 weer naar binnen!
‘Je personeel is je belangrijkste bedrijfskapitaal.’ Het is een bekend gezegde in werkgeversland. Hoe waar dát is, realiseren veel werkgevers zich echter pas goed in tijden van personeelsschaarste. Als die werktijden al behoorlijk onder druk staan.

Bij A&A Capacity gaat dat anders. We zijn een vooruitstrevend ICT-bedrijf, maar we zijn tegelijkertijd al vanaf het begin (in 2003) een ouderwets degelijke werkgever. We vinden onze medewerkers zo belangrijk, dat we altijd goed voor ze zorgen. Dat doen we in tijden van personeelsoverschot en dat doen we nog steeds, nu goed personeel schaars is. Patricia Bonnet-Dingler is mede verantwoordelijk voor personeelszaken. Ze vertelt wat haar meteen opviel, toen ze – twee jaar geleden – bij ons begon:

“Om 17.30 uur gaat het licht uit.”
Ben je lekker bezig en wil je het nog even afmaken? Prima. Mail je daarna nog wat aan je collega’s? Ook goed. Reageert die collega? Dat moet hij of zij zelf weten. Wil je eerder weg of liever thuis werken? Vanwege schoolvakanties of een ziek kind bijvoorbeeld. Of omdat je even ongestoord door wilt werken. Dat is oké. Zolang je je volledig inzet tijdens de uren die je aan het werk bent.

“De lunch is belangrijk.”
Gezamenlijk lunchen vinden we belangrijk en gezellig. We zorgen dan voor een lekkere en gezonde maaltijd. Soms koken of bakken we een eitje en steeds vaker maken we een warme maaltijd. Dat stellen vooral onze vrijgezelle collega’s zeer op prijs! Dan hoeven ze ’s avonds niet meer te koken en hebben ze meer tijd voor andere leuke dingen. Je hebt tussen de middag ook nog even de gelegenheid om naar buiten te gaan. Zodat je er ’s middags weer fris tegenaan kunt. En om tijdens het werk zo fit mogelijk te blijven, voldoet elke werkplek aan hoge, ergonomische eisen.

“Er moet wel gewerkt worden!”
A&A Capacity is een mkb-bedrijf en heeft meer dan honderd klanten. Dat zijn ook voornamelijk mkb’ers. Ict is vaak van levensbelang voor ze, maar ze hebben meestal zelf geen ict’ers in dienst. Dus bellen ze ons als ze ondersteuning of advies nodig hebben. Onze ict’ers voeren projecten voor de klanten van begin tot eind uit en zijn daarom ook bij vragen de aangewezen contactpersoon. Er staat aardig wat op het spel voor onze klanten. Daarvan moet je je bewust zijn. Je moet snel kunnen schakelen tussen klanten en projecten.

“Iedereen is leergierig.”
Opleiding, ervaring of leeftijd is voor ons niet doorslaggevend. Het allerbelangrijkste is dat je nieuwsgierig bent en wilt blijven leren. We houden onszelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, zodat we die als het mogelijk en nodig is, kunnen toepassen voor onze klanten. Medewerkers die in zichzelf willen investeren, ondersteunen we graag.

“Het verloop is laag.”
Het is niet zo raar, dat veel medewerkers al lange tijd in dienst zijn. Dat vieren we twee keer per jaar (voor de zomer- en voor de kerstvakantie) met een leuk uitstapje. En die stabiliteit stralen we uit naar onze klanten, van wie we een groot deel ook al heel veel jaren mogen bedienen.

Investeren in je bedrijfskapitaal levert voor alle partijen winst op. Zo werkt het bij A&A Capacity.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...