Extra beveiliging Office-365 bij werken op afstand

Verificatie in twee stappen voor je Office-365 account:
een extra slot op de deur

Zoals je je woning beveiligt met goed hang-en-sluitwerk, kun je je bedrijfsgegevens in Office-365 beveiligen met een extra verificatie. Het behoedt je voor ongewenste bezoekers en hacks en dat is extra belangrijk nu we zo veel mogelijk thuiswerken.

Nederland geeft massaal gevolg aan de oproep om zo veel mogelijk thuis te werken. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Een van de nadelen is helaas dat cybercriminelen misbruik maken van deze gelegenheid door systemen te hacken. Gelukkig is het mogelijk om het ze veel moeilijker te maken en je bedrijfsgegevens voor een hack te behoeden: tweestapsverificatie.

Wat houdt verificatie in 2 stappen in?

Bij tweestapsverificatie maak je – naast je wachtwoord – gebruik van een beveiligingscode of een inlogbevestiging via een mobiele app. Komt iemand achter je wachtwoord, dan kan hij of zij daar niets mee zo lang niet ook de verificatiemethode wordt gebruikt. (Tenzij je – wat je natuurlijk nooit moet doen – hetzelfde wachtwoord ook voor andere webdiensten gebruikt.)

Deze stap moet telkens worden doorlopen als iemand zich aanmeldt op een niet-vertrouwd/onbekend apparaat. Heb je de verificatie in twee stappen opgeslagen via de optie ‘onthoud inloggegevens’, dan moet je alleen periodiek je identiteit bevestigen met beveiligingscodes, bijvoorbeeld ook op het moment dat er een risico is voor je accountbeveiliging.

Ruime keuze in verificatiemethoden

Als verificatiemethode kun je kiezen uit:

  1. bellen naar telefoon
  2. een sms-bericht naar telefoon
  3. melding via mobiele app
  4. verificatiecode uit mobiele app.

Wat heb je nodig voor tweestapsverificatie?

Om tweestapsverificatie in te voeren heb je allereerst een e-mailadres nodig. Wij raden aan om twee verschillende e-mailadressen te gebruiken (een voor normaal gebruik en een als back-up ‘voor het geval dat’) plus een telefoonnummer. Als je je aanmeldt op een nieuw apparaat of vanaf een nieuwe locatie, ontvang je een beveiligingscode. Die moet je invoeren op de aanmeldingspagina.

Onze technische afdeling helpt je graag verder bij het installeren van deze belangrijke beveiligingsmethode.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...