Vlekkeloos migreren doe je zo

Onlangs vond een migratie plaats waar de gnoes op de Serengeti nog wat van kunnen leren. Vrijwel alle servers van één van de grootste uitzendbureaus ter wereld, zijn wereldwijd overgezet naar nieuwe datacenter. Een zeer complexe operatie waar heel wat bij komt kijken.

De voorbereiding

Voorafgaand aan de migratie heeft A&A Capacity een volledig nieuw BizTalk platform opgezet in een Azure-omgeving (zowel voor test als productie). Dit hebben we gedaan om downtime en verrassingen tijdens de migratie te voorkomen. BizTalk is hier ingezet als Enterprise Service Bus (ESB);  een systeem dat gegevensstromen tussen allerlei applicaties verwerkt.

Vervolgens is uitgebreid getest of alle externe koppelingen met grote bedrijven zoals het UWV Belastingdienst zouden blijven werken. Net als interne processen zoals de verloning van de talloze uitzendkrachten.

Leeuwen en krokodillen

Dat vrijwel alles vernieuwd moest worden maakte de onderneming extra gecompliceerd. Zo zijn IP-adressen veranderd en we hadden te maken met andere firewalls met bijbehorende regels en controles. Ook was er sprake van andere beheersoftware met gewijzigde policies en antivirusregels en dergelijke. Daarnaast zijn de websites en services waar het BizTalk platform nauw mee samenwerkt ook verhuisd en er zijn nieuwe SQL-servers gebouwd met een andere naam.

Nu alleen die rivier nog over

Met zo’n voorbereiding kon de migratie bijna niet anders dan vlekkeloos verlopen. En dat is dan ook het geval. Maar ook tijdens een operatie die gesmeerd loopt is er werk aan de winkel: Configuraties wijzigen waar dat nodig was en testen wat al getest kan worden … we deden er alles aan om ervoor te zorgen dat de opdrachtgever en alle betrokken partijen zo min mogelijk hinder ondervonden van de werkzaamheden. Dat is gelukt. De externe bedrijven hebben geen bericht gemist en ook de verloningsprocessen van de uitzendkrachten zijn probleemloos verlopen.

Bestemming bereikt

De inzet van het volledige IT-team (waar A&A Capacity onderdeel van is door detachering van ICT-experts) werd beloond met een heerlijke taart en dankbare woorden van deze opdrachtgever. Een opdrachtgever waar wij al 12 jaar met veel plezier werkzaamheden voor uitvoeren. We wensen onze relatie veel succes met haar nieuwe biotoop!

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...