Geen bedrijf kan nog zonder ICT

Elk bedrijf is afhankelijk van een goed functionerende ICT-omgeving. Maar niet elke mkb-ondernemer beschikt over de kennis om al deze toepassingen up-to-date te houden, terwijl de technologie zich in sneltreinvaart ontwikkelt.

“Een goede beveiliging en professioneel beheer van het systeemnetwerk en de software is in deze tijd gewoon een must”, zegt Ari Rafimanesh, algemeen directeur van A&A Capacity.

Hij schetst een herkenbare situatie: “Veel bedrijven installeren systemen, maar maken geen afspraken over het onderhoud. Een vraag of probleem lossen ze ad hoc op. Dat werkt in het begin, maar uiteindelijk stapelen de problemen zich op en kan het bedrijfsproces behoorlijk verstoord raken. Dan moeten er kostbare inhaalslagen worden gemaakt vanwege achterstallig onderhoud en ondeskundige oplossingen.”

A&A Capacity

A&A staat voor Ari (Rafimanesh) en Arjan (Pottjewijd). “Arjan is sinds zijn achtste bezig met ICT; bij mij begon het rond mijn dertiende. In onze schooltijd zijn wij samen begonnen met het helpen van particulieren bij het aanschaffen en gebruiken van een pc. Dat werd in 1997 ons eerste bedrijf: Helpfile. Helpfile kreeg ook steeds meer bedrijven als klant. In 2003 hebben wij A&A Capacity opgericht, waarmee we een compleet ICT-dienstenpakket aanbieden aan ondernemingen. Arjan is technisch directeur en heeft veel ervaring als senior ontwikkelaar, technisch architect en projectleider. Hij is volledig Microsoft-gecertificeerd. Ik houd mij bezig met de algemene organisatie en de contacten met de klanten. Mijn speerpunt is om de techniek te vertalen naar de wensen van de klant en, andersom, de wensen van de klant naar onze technische mensen.” A&A Capacity heeft negen medewerkers in dienst. “Zodra de verbouwing van onze nieuwe bedrijfsruimte naast ons huidige kantoor klaar is, hebben we de ruimte voor nog meer nieuwe collega’s.” Alle medewerkers gaan minstens drie dagen per maand op cursus om de snelle ICT-ontwikkelingen bij te houden.

Alle ICT-wensen

A&A Capacity wil het aanspreekpunt zijn voor mkb-bedrijven bij al hun ICT-wensen. “Wij adviseren over het systeemnetwerk, de software en telefonie. Daarbij leveren, onderhouden en ontwikkelen wij de systemen. Verder verzorgen wij het design van onder andere huisstijlen en websites, inclusief de benodigde hosting. Het begint bij ons altijd met een grondig voorgesprek en een inventarisatie. We geven een garantie af op ons advies. Mocht onze oplossing niet voldoen, dan lossen wij dat kosteloos op. Ons advies is gratis en onze tarieven liggen aan de onderkant van de markt. We willen namelijk een echte partner zijn voor het mkb in een langdurige samenwerking, waarbij we zo min mogelijk drempels willen opwerpen om contact met ons op te nemen.” Het eerste gratis advies van Ari Rafimanesh: “Zoek een professionele partner voor de ICT. Ga het gesprek aan met een paar partijen en trek referenties na.”

Hét probleem van de markt

Geen bedrijf kan nog zonder ICT, maar het gemak ervan kan snel omslaan in een extra zorg als de systemen niet (meer) werken zoals dat zou moeten. Vooral het mkb is kwetsbaar, omdat er vaak binnen de bedrijven onvoldoende up-to-date ICT-kennis aanwezig is. Veel storingen worden veroorzaakt door onvoldoende en/of ondeskundig onderhoud. Onderhoud van het systeemnetwerk, voortdurende aandacht voor de beveiliging en voor het beheer van software zijn in de huidige, zich technologisch snel ontwikkelende ICT-wereld essentieel om problemen te voorkomen.

Onze visie

Als het onderhoud en het beheer van het ICT-netwerk professioneel wordt opgezet, worden veel problemen voorkomen en wordt geld bespaard. Een goed advies is goud waard, maar het advies van A&A Capacity is gratis.

Uw oplossing

A&A Capacity raadt ondernemers aan een professionele partner in te schakelen voor het onderhoud en beheer van het ICT-netwerk. Door in gesprek te gaan met meerdere partijen en referenties na te trekken, kunnen ondernemers ontdekken welk professioneel ICT-bedrijf het beste antwoord heeft op hun vraag en hun bedrijf de beste ondersteuning geeft.

Bron:
Het Ondernemersbelang Zaanstreek/Waterland
Reportage A&A Capacity
Interview Ari Rafimanesh

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...