ICT trends 2015, wat betekent dit voor u?

De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar hoe zien de specialisten de IT-markt en wat verwachten zij dat er gaat veranderen? A&A Capacity heeft een kleine selectie gemaakt van de ICT trends en IT-ontwikkelingen uit het onderzoek van de AutomatiseringGids. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 zal ook dit jaar hard doorgroeien. QHN verwacht dat een groot deel van de organisaties in Nederland het platform dit jaar implementeert. Werkprocessen worden hierdoor geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden verbeterd en het allerbelangrijkste, het werkplezier neemt toe!

2. Werken in de cloud

Volgens Microsoft is 2015 hét jaar waar de Cloud meer tot leven komt. Deze intelligente technologie zorgt voor aanzienlijk meer vrijheid, waarin zakelijk en privé makkelijker te combineren zijn.

3. Softwareontwikkeling

Een organisatie kan niet meer overleven zonder betrouwbare software. Volgens Mendix loopt maar liefst 82% van de bedrijven achter op de applicatieontwikkelingen en deze achterstand wordt alleen maar groter als bedrijven stil blijven zitten. Goede softwareontwikkeling wordt een grote uitdaging in 2015. Gelukkig staan bedrijven hier niet alleen voor. IT-specialisten kunnen software op maat maken zodat uw processen geautomatiseerd worden.

4. IT-ondersteuning

Door de toenemende afhankelijkheid van IT wordt het voor organisaties steeds lastiger om alles zelf te doen. Xerox denkt dat bedrijven in 2015 steeds meer hun ICT-beheer uitbesteden aan professionals. Door ICT-problemen extern te laten oplossen is de ideale werkplek zo gecreëerd.

5. IT-beveiligingssystemen

De traditionele IT-beveiligingssystemen falen steeds vaker. Dell verwacht dat bedrijven hun data aankomend jaar steeds beter willen laten beschermen. Het management binnen een bedrijf wordt zich meer bewust en ziet in dat de IT-afdeling het niet alleen kan oplossen. Het is fijn als u op een ICT-bedrijf kan rekenen dat u op alle mogelijke manieren ondersteunt en uw bedrijf dus ook betere bescherming biedt.

A&A Capacity volgt de trends op de voet en gaat met veel plezier hier dieper op in. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren over de automatiseringsmogelijkheden in 2015.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...
Lancering startup zaanstreek
Op 17 maart 2016 is het platform Startup Zaanstreek officieel van start gegaan. Geïnspireerd door de TV programma’s Dragons Den & Shark Tank, is het...