Wereldwijde ransomware aanval

Over de hele wereld zijn meldingen gedaan van grootschalige zogenoemde ransomware-aanvallen zoals afgelopen vrijdag in Groot-Brittannië.

Zie https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/gigantische-ransomware-aanval-gijzelt-computers-wereldwijd (Als u deze link niet vertrouwt bekijk dan het artikel op de site van rtl nieuws)

De Britse premier May zegt dat de aanval op de Britse ziekenhuizen onderdeel is van een nog grotere internationale cyberaanval. Volgens May zijn er waarschijnlijk geen patiëntgegevens buitgemaakt bij de aanval.

In maart heeft Microsoft de zwakke plekken grotendeels opgelost met een update van Windows. Deze update heeft A&A Capacity eind maart doorgevoerd. Het is daarom belangrijk dat uw systemen aanstaan wanneer u de melding heeft ontvangen dat er onderhoud gaat plaatsvinden.

Het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt dat er een “grote internationale ransomware-campagne” aan de gang is. “Let extra op bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen.” Niet alles is wat het lijkt en ook uit naam van schijnbaar vertrouwde bronnen (o.a. KPN, Wehkamp) kunnen phishing mails verzonden worden. Als u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met de helpdesk van A&A Capacity.

Tip: Als u geen risico wil lopen of er niet zeker van bent dat de in de email meegegeven link of bijlage veilig is, ga dan via de internet browser naar de site van de zender om daar het betreffende artikel of de bijlage te bekijken.

Zie ook https://www.abnamroverzekeringen.nl/artikelen/hoe-phishing-voorkomen

Wij adviseren u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op via advies@aacapacity.nl.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...