Denimpex

Denimpex

Denimpex is actief in de wereldwijde import en export van fruit en gevestigd in hartje Amsterdam. Sinds januari 2004 is A&A Capacity verantwoordelijk voor het ICT-beheer en anno nu ook voor telefonie en design. A&A Capacity voorziet Denimpex in al haar automatiseringsbehoeften. Zo ook in een Microsoft Small Business Server die is uitgerust met de zogenoemde e-mail ‘exchange’-functie van Microsoft. Hierdoor is de e-mailcommunicatie een stuk gemakkelijker en overzichtelijker. Spam en malware wordt er bijvoorbeeld uitgefilterd.

Denimpex is nu voorzien van een geavanceerde netwerkomgeving. Er zijn nu twee netwerken, één voor data en één voor telefonie. Denimpex maakt namelijk gebruik van een uitgebreide VoIP toepassing. Mogelijkheden die zij nu tot haar beschikking heeft zijn fax-to-email, een uitgebreide telefooncentrale en een speciale applicatie als een gezamenlijk telefoonboek. Hierdoor kunnen de medewerkers gemakkelijk bestaande klanten bellen. De applicatie is gebouwd uit de programma’s Xtelsio en Hippin. VoIP wordt door de medewerkers zeer intensief gebruikt omdat een groot deel van haar klanten in het buitenland gevestigd zijn. Denimpex bespaart hierdoor veel tijd, papier en archiefruimte omdat faxen nu tot e-mails getransformeerd worden. Dankzij de opslagruimte op de server kunnen alle documenten centraal worden opgeslagen. Daardoor zijn ze voor alle medewerkers snel en gemakkelijk toegankelijk. ‘Shadow copy’s maken het bovendien mogelijk dat een bestand door de medewerkers zeer eenvoudig teruggehaald kan worden als het per ongeluk is verwijderd of bijvoorbeeld een beschadiging heeft opgelopen. Door de dubbele internetverbinding wordt er voorkomen dat Denimpex zonder internet en VoIP komt te zitten. Ideaal voor een organisatie die zo afhankelijk is van het internet en telefonie. De geavanceerde firewall zorgt ervoor dat bepaalde functionaliteiten altijd worden overgenomen. Hierdoor hoeft Denimpex niet met de handen in het haar te zitten.

Om de gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn is er speciaal voor hen een WiFi netwerk aangelegd. Uiteraard is het WiFi netwerk dat voor bedrijfstoepassingen wordt gebruikt afgeschermd en alleen te gebruiken door de medewerkers. Door de remote toepassingen is het voor de medewerkers ook mogelijk om thuis te werken. Zij kunnen via hun computer of laptop gewoon verbinding maken met het interne netwerk. Er kan gesteld worden dat A&A Capacity alles levert op het gebied van hard- en software voor Denimpex. Daarnaast wordt de website gehost. Uiteraard worden al deze producten zoals de server, werkstation, firewall en switches onderhouden door A&A Capacity.

Namens het team: “Een belangrijke mijlpaal in onze relatie vormde het plaatsen van de nieuwe server, uitgevoerd met Microsoft Small Business Server. Het is altijd leuk om te werken in het gezellige kantoor van Denimpex. Zowel Harry en Danny zijn trouwe en zeer gewaardeerde klanten.”

www.denimpex.nl