Nieuws

Nieuwsberichten en tips

Tips voor een veilige ICT-omgeving … nieuws over A&A … interessante artikelen over de ICT-branche … wij delen ze graag met u.

Wat is vanaf 1 september niet meer mogelijk?


a)  Bellen op de fiets

  b)  Bellen met ISDN

   c)  Bellen met een Dect-toestel

   d)  Browsen met Internet Explorer


   Antwoord b is juist.

Vanaf 1 september is traditioneel bellen via koperlijnen (ISDN) niet meer mogelijk waardoor overstappen op een andere vorm van telefonie onvermijdelijk is. Cloud-telefonie is een uitstekend alternatief waarmee u er bovendien qua bereikbaarheid en kostenplaatje op vooruit gaat. Bellen met een bureautoestel, Dect-toestel of via de computer is allemaal mogelijk met VoIP.


Als u Internet Explorer nog gebruikt raden wij u aan over te stappen naar een andere browser. In dit blog leest u waarom.


Wat bellen op de fiets betreft: Bellen, appen en naar muziek luisteren op de fiets is nu nog toegestaan, maar er ligt een wetsvoorstel om dit per 1 juli te veranderen. En die fietsbel op uw stuur kunt u natuurlijk gewoon laten zitten.


.18 juni 2019

Wat eindigt op 9 juli 2019?

a) De voorstellingen van de musical Soldaat van Oranje

b) De ondersteuning van Windows server 2008/R2 door Microsoft

c) De verlengde ondersteuning van SQL server 2008 door Microsoft

d) Uitgebreide ondersteuning Office 2010 door Microsoft.


Antwoord c is juist. Op 9 juli stopt Microsoft met de verlengde support van Windows SQL server 2008. De support voor Windows server 2008 R2 wordt nog ondersteund tot 14 januari 2020. Office 2010 eindigt op 13 oktober 2020.


Concreet betekent dat voor u dat vanaf die data geen beveiligingsupdates worden verstuurd door Microsoft voor deze omgevingen. Machines met deze producten lopen vanaf dat moment risico op cyberaanvallen. Wij raden u daarom aan om voor die tijd over te stappen op een nieuwere versie van een SQL server. Uiteraard kunnen wij u daarbij adviseren. 

27-5-2019

Wereld Technologiedag

Een brug bouwen om de digitale kloof te overbruggen tussen ontwikkelingslanden en rijke landen. Daar komt het thema van Wereld Technologiedag dit jaar op neer. Elk jaar op 17 mei wordt aandacht gevraagd voor een onderwerp dat een duurzaam ontwikkelingsdoel nastreeft, en deze keer is dat ‘Bridging the standardization Gap (BSG). Informatietechnologie is een onmisbare schakel voor maatschappelijke en economische ontwikkeling van ontwikkelingslanden.  


Op 17 mei is de vijftigste Wereld Technologiedag, en daar staan wij natuurlijk even bij stil. Officieel heet deze dag World Telecommunication en Information Society Day en deze dag is in 1969 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Op deze dag is ook de Internationale Telecommunication Union (ITU) opgericht. Deze herdenkingsdag is later samengevoegd met de World Information Society Day die aandacht vroeg voor het belang van ICT. Het doel van deze gecombineerde dag is aandacht vragen voor het belang van ICT voor de maatschappij.

17-5-2019

Een datalek. En dan?

Onlangs werd bekend dat via een hack een groot aantal cv’s is gestolen van UWV. Geheel volgens de regels van AVG heeft UWV hiervan een melding gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens. Omdat het een ernstig datalek betreft, heeft UWV de personen van wie de cv’s ten onrechte zijn gedownload op de hoogte gebracht en bovendien is er aangifte gedaan bij de politie. UWV is goed op de hoogte van de AVG-wetgeving. Bent u dat ook? 


Wist u bijvoorbeeld dat u verplicht bent een datalekregister bij te houden? En weet u wat u zelf kunt doen om datalekken te voorkomen? We geven een paar tips:

 •  Installeer op tijd software-updates  
 • Gebruik geen verouderde (netwerk)protocollen  
 • Hebt u contactformulieren op uw website? Deze bevatten altijd persoonlijke gegevens en in de meeste gevallen sturen websites deze onbeveiligd door. Dit is gelukkig te verhelpen: Contactformulieren en de Privacywet 
 • Documenten kunt u via de mail het beste versleuteld versturen. Lees hier hoe u dat gratis en veilig doet: AVG en versturen versleutelde bestanden


 Uiteraard adviseren en ondersteunen wij u graag op het gebied van veilige ICT. Ook hebben wij digitale oplossingen die het bijhouden van uw AVG-administratie een stuk eenvoudiger maken.

7-5-2019 

arrow_drop_up arrow_drop_down