Moeiteloos voldoen aan de AVG-wet zonder cursus

Dit zal vast niet het eerste artikel zijn over AVG dat u leest, dus dat die wet er is en dat het gevolgen heeft voor u als ondernemer hoeven we u niet meer te vertellen. Maar weet u ook dat u wettelijk verplicht bent een register bij te houden waarin alle mutaties staan die met persoonsgegevensverwerking te maken hebben?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een verwerkingenregister
  • een verwerkersregister
  • een verzoekenregister
  • een auditregister
  • een maatregelenregister
  • een datalekregister

Zo moet u kunnen aantonen hoe u aan de persoonsgegevens komt, wat u met de gegevens doet en hoe veilig deze gegevens zijn bij derden waar u de gegevens naartoe stuurt. Maar ook wie wanneer inzage heeft in de gegevens en waarom. Kortom: er komt veel administratie bij kijken.

Wat gebeurt er als u niet aan de regelgeving voldoet?

De boetes zijn niet mals. Als u de basisbeginselen van gegevensverwerking niet in orde hebt dan kan de boete oplopen tot een maximum van € 20.000.000 of 4% van de wereldwijde omzet van uw onderneming. De boetes zijn zo hoog om ook multinationals aan te sporen de AVG na te leven.

Daarnaast loopt uw bedrijf kans op reputatieschade als bekend wordt dat u niet zorgvuldig bent omgesprongen met persoonsgegevens.

Een administratie dus. Maar hoe dan?

Redenen genoeg om snel in actie te komen. Nu kunt u natuurlijk een AVG-cursus volgen of internet uitpluizen voor informatie, maar dat én het bijhouden van deze kennis kost tijd.

Het kan eenvoudiger. Binnenkort biedt A&A een online omgeving dat speciaal ontwikkeld is voor AVG-administratie. Dit online register geeft een duidelijk overzicht van al uw verwerkingen en is eenvoudig in te vullen met een wizard. Het tool bevat nuttige templates zoals verwerkersovereenkomsten en houdt zelf bij welke maatregelen u nog dient te nemen. Met dit pakket is uw AVG-administratie altijd volledig op orde. Laat de toezichthouder maar komen.

In ons volgende blog vertellen we u meer over dit pakket. Volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...