Moeiteloos voldoen aan de AVG-wet zonder cursus
4 januari 2019 

Moeiteloos voldoen aan de AVG-wet zonder cursus

Dit zal vast niet het eerste artikel zijn over AVG dat u leest, dus dat die wet er is en dat het gevolgen heeft voor u als ondernemer hoeven we u niet meer te vertellen. Maar weet u ook dat u wettelijk verplicht bent een register bij te houden waarin alle mutaties staan die met persoonsgegevensverwerking te maken hebben?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een verwerkingenregister
  • een verwerkersregister
  • een verzoekenregister
  • een auditregister
  • een maatregelenregister
  • een datalekregister

Zo moet u kunnen aantonen hoe u aan de persoonsgegevens komt, wat u met de gegevens doet en hoe veilig deze gegevens zijn bij derden waar u de gegevens naartoe stuurt. Maar ook wie wanneer inzage heeft in de gegevens en waarom. Kortom: er komt veel administratie bij kijken.

Wat gebeurt er als u niet aan de regelgeving voldoet?

De boetes zijn niet mals. Als u de basisbeginselen van gegevensverwerking niet in orde hebt dan kan de boete oplopen tot een maximum van € 20.000.000 of 4% van de wereldwijde omzet van uw onderneming. De boetes zijn zo hoog om ook multinationals aan te sporen de AVG na te leven.

Daarnaast loopt uw bedrijf kans op reputatieschade als bekend wordt dat u niet zorgvuldig bent omgesprongen met persoonsgegevens.

Een administratie dus. Maar hoe dan?

Redenen genoeg om snel in actie te komen. Nu kunt u natuurlijk een AVG-cursus volgen of internet uitpluizen voor informatie, maar dat én het bijhouden van deze kennis kost tijd.

Het kan eenvoudiger. Binnenkort biedt A&A een online omgeving dat speciaal ontwikkeld is voor AVG-administratie. Dit online register geeft een duidelijk overzicht van al uw verwerkingen en is eenvoudig in te vullen met een wizard. Het tool bevat nuttige templates zoals verwerkersovereenkomsten en houdt zelf bij welke maatregelen u nog dient te nemen. Met dit pakket is uw AVG-administratie altijd volledig op orde. Laat de toezichthouder maar komen.

In ons volgende blog vertellen we u meer over dit pakket. Volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down