Medidis groep

Medidis

Medidis levert een compleet pakket aan producten voor patiënten die zijn aangewezen op medische zuurstof en is gevestigd in Lelystad. Dat varieert van de noodzakelijke apparatuur tot verbruiksartikelen. Momenteel heeft het bedrijf vestigingen door het hele land. A&A Capacity ondersteunt Medidis sinds 2003 op het gebied van IT zodat er efficiënter gewerkt kan worden tussen de vestigingen.

Inmiddels doet A&A Capacity alles op IT gebied bij Medidis, geen opdracht is te gek. Medidis maakt gebruik van een private Cloud waarop Microsoft terminal servers zijn geïnstalleerd. Middels de Microsoft SQL server is er een hybride omgeving gecreëerd. Gegevens kunnen op een desgewenste database worden opgeslagen en op een later moment worden uitgelezen. De beveiligde VPN verbinding loopt van de vestiging naar de Cloud. Hierdoor kunnen de computers en laptops die zich buiten het zakelijk netwerk bevinden toch veilig verbinding leggen met de interne netwerken. De medewerkers hebben dan ook de mogelijkheid om thuis of op locatie gebruik te maken van de betreffende applicaties. Medidis maakt ook gebruik van een Microsoft exchange mailfunctie. Deze functie is gebaseerd op een e-mail communicatieserver. Via deze functie worden onder andere postvakken gefilterd op malware en spam.

Dit is echter nog lang niet alles wat A&A Capacity voor Medidis doet. Zo is er een lokale netwerkverbinding, geavanceerde firewall en switches. Hierdoor wordt alleen de informatie verzonden naar de computers waarvoor deze informatie bedoeld is. Dit is met name van belang als er grote hoeveelheden informatie wordt uitgewisseld.

A&A Capacity regelt ook de interne verhuizingen. Mochten medewerkers een andere werkplek krijgen dan worden op de betreffende computers de vertrouwde applicaties en programma’s geïnstalleerd. A&A Capacity heeft Medidis voorzien van een goed back-up systeem. Belangrijke data hoeft daarom nooit verloren te gaan. Door A&A Capacity heeft niemand binnen Medidis nog enig omkijken naar IT-kwesties. A&A Capacity houdt zich voor Medidis niet alleen bezig met het onderhouden van Windowscomputers, maar is ook gespecialiseerd in Mac systemen (Apple). Zodoende draait de software op beide systemen. Uiteraard is A&A Capacity verantwoordelijk voor het onderhoud van onder andere de servers, private Cloud, werkstations, laptops en computers.

Namens het team: “Medidis is een klant waar wij graag voor door het vuur gaan, omdat wij weten dat zij dit ook voor ons doen. Het is een eer om zo’n grote organisatie te adviseren en te voorzien in haar IT-behoeften.”

www.medidis.nl