Zaanlandia blik

Zaanlandia Blik

Zaanlandia is al sinds 1907 een producent van blikverpakkingen. Tot op heden is het nog steeds een hecht familiebedrijf en heeft het inmiddels een vestiging in Krommenie en Wormerveer. Dankzij A&A Capacity kan het team van Zaanlandia in de Private Cloud werken. In deze Cloud is een Microsoft terminal server geïnstalleerd en door de SQL server is het mogelijk om gebruik te maken van de core applicatie van Zaanlandia.

Omdat Zaanlandia afhankelijk is van het internet en zich niet kan permitteren om te lang uit de lucht te zijn heeft zij twee internetverbindingen. De geavanceerde firewall zorgt ervoor dat Zaanlandia nooit langer dan 30 seconden uit de lucht is. Middels de firewall heeft het bedrijf twee netwerken en twee switches één voor data en één voor VoIP telefonie. Daarnaast zorgt de firewall ervoor dat de computers goed beschermd worden voor gevaren van buitenaf.

Zaanlandia maakt nu gebruik van een zeer geavanceerde VoIP-dienst. Zij is nu voorzien van een uitgebreide telefoon centrale en een hosted omgeving. Doordat de VoIP functionaliteiten zijn voorzien van een tijdsconditie is er buiten kantoortijden een voicemailoptie beschikbaar. Mocht iemand de voicemail inspreken dan wordt dit bericht verzonden naar een mailbox. De betreffende medewerkers kunnen het bericht de volgende dag dan gemakkelijk terugluisteren. Een groot voordeel van VoIP is dat Zaanlandia gratis en makkelijk tussen beide vestigingen kan communiceren.

A&A Capacity heeft ervoor gezorgd dat het interne netwerk ook van buitenaf voor de medewerkers te bereiken is. Door het zogenoemde remote werken is het mogelijk om ook thuis of vanaf een andere locatie te werken. Zaanlandia maakt ook gebruik van een Microsoft exchange mailfunctie. Deze functie is gebaseerd op een e-mail communicatieserver. Via deze functie worden onder andere postvakken gefilterd op malware en spam. Door dat de functie fax-to-email is geïnstalleerd scheelt dit aanzienlijk in papier en archief ruimte. Alle documenten kunnen nu overzichtelijk en digitaal geordend worden. Om de gasten zodanig van dienst te zijn is er een speciaal WiFi netwerk aangelegd voor de gasten. De medewerkers maken uiteraard gebruik van hun eigen WiFi netwerk. Hierdoor zijn er dus twee WiFi netwerken aangelegd.

A&A Capacity heeft niet alleen de ICT-oplossingen op de kantoren van Zaanlandia geleverd, maar ook bij de klant thuis. Daarnaast is A&A Capacity voor het bedrijf een hardware- en softwareleverancier op het gebied van computers, laptops en telefoons voor VoIP-telefonie. Daarnaast wordt alle hardware onderhouden en de website en de domeinen gehost.

Namens het team: “Zaanlandia is een keurig bedrijf, waarbij de samenwerking goed verloopt. Door de heldere communicatie van Zaanlandia weten wij meteen waar wij aan toe zijn en wat wij van elkaar kunnen verwachten”.

www.zaanlandia.com