AVG-proof contactformulier

Veilig contactgegevens versturen via de mail

Avg-proof contactformulieren

Waarom een beveiligd contactformulier?

Een contactformulier bevat privacygevoelige informatie, zoals een naam en e-mailadres. Volgens de nieuwe privacywet (AVG/GDPR) dient u hiermee zorgvuldig om te gaan.

Als uw website een contactformulier bevat, dan is de kans groot dat deze de ingevoerde gegevens via e-mail aan u doorzet. Vaak worden de gegevens door het CMS-systeem waarmee de website gebouwd is op een onveilige manier historisch opgeslagen. Ook dit is in strijd met de nieuwe regelgeving. Er zijn wel mogelijkheden om met beveiligde of versleutelde e-mail te werken, maar de kans is klein dat een standaard contactformulier deze ondersteuning biedt.

Onze oplossing: Secure SMTP Service

De oplossing van A&A Capacity werkt als volgt:

  • Wij stellen uw website zo in dat deze de e-mail doorzet naar een stuk software die wij draaien op dezelfde server waar ook uw website op draait. De mail verlaat de server op dat moment dus niet.
  • Vervolgens maakt onze oplossing een directe en veilige verbinding met uw office-365 mailbox om daar het bericht en eventuele bijlagen in aan te maken. Deze manier van verzenden is 100% versleuteld en gaat zonder omwegen, zodat kwaadwilligen het bericht niet kunnen onderscheppen.
  • Gaat er toch iets mis doordat bijvoorbeeld uw mailbox vol is of niet beschikbaar, dan valt ons systeem terug op het backup verzendmechanisme. Het bericht komt in dat geval terecht in een door u op te geven backup e-mailadres, maar dan in een met een wachtwoord beschermde, versleutelde zip file. Dit wachtwoord is alleen bij u bekend.
Avg-proof contactformulieren
Avg-proof contactformulieren

Voordelen op een rij

  • Uw contactformulier voldoet aan de Europese Privacyregelgeving (AVG/GDPR)
  • Dure wijzigingen aan uw website, CMS-systeem of e-mailprogramma zijn niet nodig.
  • Vanaf het moment dat u deze service afneemt gaan de formuliergegevens zonder omweg naar onze veilige service.
  • Gaat er toch iets mis, dan is er een veilig back-upmechanisme beschikbaar.
  • Om het helemaal veilig te maken zetten wij een eventueel archief op uw website uit. Contactverkeer wordt daar dan niet meer in opgeslagen en is daar niet meer terug te zien.

Wat hebt u hiervoor nodig?

Het enige wat u nodig hebt is een Office-365 mailbox of een e-mailomgeving via een Exchange server met EWS. Mocht u hier nog niet in zijn voorzien, dan helpen wij u uiteraard graag!.

Hebt u interesse of wilt u meer informatie? Vul dan het onderstaande, beveiligde contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Avg-proof contactformulieren

Meer AVG