Drie hardware-ergernissen die iedereen herkent

Drie hardware-ergernissen die iedereen herkent

Maandagmorgen, half negen. Je weekend is besproken, je hebt koffie gehaald en je start vol goede moed je computer op om de laatste hand te leggen aan je PowerPoint presentatie voor je klant van 9.00 uur. In je vertrouwde archief zoek je de laatste cijfers op die Johan daar heeft neergezet om ze in de grafiek van je presentatie te verwerken. En dan … verschijnt de gehate gele balk met de melding: programma reageert niet. Kostbare minuten verstrijken en je bedenkt je voor de zoveelste keer dat het nu echt tijd wordt voor een pc die niet op steenkool loopt.

Met een flinke vertraging is het toch nog gelukt om vijf minuten voor tijd een gelikte presentatie in elkaar te flansen. Snel nog even de hand-outs printen. Dat is echter te optimistisch gedacht, want juist op dit moment gaat de printer in staking. ‘Onvoldoende geheugen, taak gewist’, meldt de display. Met de stoom die inmiddels uit je oren komt kun je een Indisch groentegerecht gaar krijgen.

Wijs geworden door deze incidenten besluit je een week later je presentatie ’s avonds thuis voor te bereiden. Je neemt een laptop mee van de zaak. Thuis zet je de machine aan en terwijl hij opstart ruim je de vaatwasser uit. De laptop is nog altijd aan het opstarten als je koffie hebt gezet. Je geeft de planten water, deelt je besteklade opnieuw in en zet de kruiden op alfabetische volgorde. De keuken is nog nooit zo georganiseerd geweest tegen de tijd dat je kunt beginnen … maar het is wel duidelijk dat het weer een latertje wordt vanavond.

Oorzaken en oplossingen

Dit soort situaties zijn knap vervelend en hadden in veel gevallen voorkomen kunnen worden.

De ‘programma-reageert-niet’-melding verschijnt, wanneer een apparaat een trage of bijna volgelopen opslagruimte heeft of te weinig werkgeheugen. De computer doet er daardoor eindeloos over om programma’s op te starten die op de achtergrond draaien, wat voor veel vertraging zorgt. Laat je daarom goed adviseren over apparatuur die aansluit bij je werkzaamheden en die geschikt is voor bestaande systemen waar je mee blijft werken.

Regelmatig onderhoud en controle van de printer voorkomt problemen zoals een vol geheugen of vieze printerkoppen die strepen achterlaten op de afdrukken. Vergeet daarbij ook de beveiliging niet. Een hack kan via een netwerkprinter plaatsvinden waardoor je gegevens op straat komen te liggen.

Oude beestjes worden traag maar hoeven niet altijd vervangen te worden. Een langzaam opstartende laptop of desktop wordt verholpen door het apparaat uit te breiden met een SSD-schijf. Dit is een schijf die werkt als een harde schijf, maar dan met een hogere lees- en schrijfsnelheid, stiller en energiezuiniger. Hierover binnenkort meer in een volgend blog.

ICT is er voor jou, niet andersom

Hardware-apparatuur is niet uitgevonden om voor jou te bepalen hoe en wanneer je je werk doet. Een optimaal werkende ICT-infrastructuur die bij jouw onderneming past is daarom een must! Als je je goed laat adviseren bij de aanschaf van computers, printers, laptops, routers en andere hardware, ben je al een eind op de goede weg.

Regelmatig onderhoud is minstens zo belangrijk voor een stabiele, veilige ICT-omgeving. Als je dat uitbesteedt aan mensen die ervoor geleerd hebben, heb je daar ook geen zorgen meer om. Je hebt genoeg andere dingen te doen, toch?

Wil je weten hoe een ICT- omgeving met optimaal werkende hardware er bij jouw onderneming uit kan zien? In onze demoruimte kun je allerlei hardware bezichtigen en testen. Uiteraard geven wij je daarbij graag advies op maat. Zodra je apparaten hun plaats weer weten en doen wat ze horen te doen, zijn de bovengenoemde ergernissen snel verleden tijd.

Anderen bekeken ook

In de cloud met office-365
Office-365 is een combinatie van vertrouwde Microsoft Office toepassingen, functionaliteit, opslag en rekenkracht die altijd binnen handbereik is. Met Office-365 worden de werkprocessen geoptimaliseerd, communicatiemogelijkheden...
Ict trends 2015, wat betekent dit voor u?
De IT-markt staat alles behalve stil, 2014 was al een geweldig jaar voor de IT-branche. 2015 belooft een jaar te worden met verdere ontwikkelingen. Maar...
Stap in en ga mee in de wereld van windows 10
Vanaf 29 juli 2015 is de nieuwste versie van het Microsoft Windows besturingssysteem beschikbaar: Windows 10! In Windows 10 heeft Microsoft de beste features van...